Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@19:12:47 GMT

جنگل فندقلو کجاست؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۷۲۱۰

«جنگل فندقلو» که با گویش محلی «مشه» خوانده می‌شود، یکی از زیباترین دیدنی‌های استان اردبیل برای طبیعت گردی محسوب می‌شود. اگر دلتان هوای یک دشت پر از گل‌هایی نظیر بابونه و جنگلی بکر و دست نخورده را کرده است تا فارغ از هر فکر و اندیشه‌ای، این همه زیبایی را با چاشنی تازگی و طراوت هوایی پاک ببلعید و جسم و روح خسته‌تان را جانی دوباره ببخشید، کافی است تا در ادامه با کجارو همراه شده و این طبیعت بکر و رویایی بیشتر آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: جنگل فندقلو یکی از جاهای دیدنی اردبیل است که در جنوب شهر نمین واقع شده است. محدوده جنگل فندقلو از شرق خانقاه علیا، واقع در مسیر جاده بین شهری نمین-آستارا شروع شده و با جهت شمال غربی-جنوب شرقی، در شرق روستای حور خاتمه پیدا می‌کند. فاصله جنگل فندقلو تا اردبیل ۳۹ کیلومتر، تا آستارا ۶۷ کیلومتر و تا تهران ۶۲۶ کیلومتر است.



مسیرهای گوناگونی برای رفتن و لذت بردن از طبیعت این جنگل وجود دارد:
مسیر گردنه حیران

اگر از آستارا به‌سمت اردبیل حرکت می‌کنید و حدود ۲۰۰ متر قبل از تونل حیران، وارد یک جاده فرعی در سمت راست جاده منتهی به تونل شوید. این جاده فرعی از بالای تونل رد می‌شود و بعد از حدود یک کیلومتر به یک دوراهی می‌رسد که در آنجا جاده سمت راست دوباره به جاده اردبیل وصل می‌شود و جاده سمت چپ راه رسیدن به ایستگاه بالایی تله‌‌کابین، رستوان حیران و بعد از آن جنگل فندقلو است.
مسیر شهر اردبیل

سه راهی جاده اردبیل به شهر آستارا در نزدیکی شهر نمین قرار دارد. در این مسیر و قبل از رسیدن به شهر نمین، بعد از جایگاه CNG نمین یک جاده فرعی وارد روستای «دودران» می‌شود. همین جاده را ادامه دهید تا به خانقاه سفلی و بعد از آن روستای آرپاتپه برسید. در روستای آرپاتاپه در چهارراه به‌سمت چپ بپیچید و در ادامه بعد از حدود چهار کیلومتر به پارکینگ فندقلو می‌رسید.
مسیر کوه پیمایی

با توجه به موقعیت کوهستانی منطقه، مسیرهای راه‌پیمایی متعددی برای رسیدن به جنگل فندقلو وجود دارد؛ ولی در این میان مسیرهای دریاچه سوها و آبشار لاتون بهترین مسیرهای کوهنوردی محسوب می‌شوند. توقف‌گاه هر دو مسیر آبگرم «مشه سویی» است.

جاهای دیدنی جنگل فندقلو

جنگل فندقلو دارای وسعتی در حدود ۱۶۰۰۰ هکتار است و با توجه به این وسعت جاهای دیدنی منطقه توریستی فندقلو بسیار متنوع است.

بابونه ها و ویلای جنگل فندقلو

    جنگل درختان فندق: وجود تعداد زیاد درختان فندق در این جنگل باعث شده است تا به نام جنگل فندقلو معروف و شناخته شود.
    آبگرم مشه سویی: آبگرم جنگل یا در اصطلاح محلی (مشه سویی) بین روستاهای آلادیزگه و گیلده، در وسط جنگل و در ارتفاع ۶۳۰ متری قرار دارد و به‌لحاظ خواص درمانی برای پا درد و کمردرد مشهور است.
    دشت گل‌های بابونه: فندقلو در فصل بهار تا اوایل تابستان شبیه فرشی پر از گل‌های بابونه می‌شود. در این راستا، جشنواره گل‌های بابونه همه ساله هم‌زمان با روز جهانی گل و گیاه در ۲۵ و ۲۴ خرداد، با حضور گسترده گردشگران داخلی و خارجی در این منطقه که یکی از مناطق بکر و ذخیره‌گاه طبیعی گیاهان دارویی است، برگزار می‌شود. این جشنواره در مراتعی با وسعت چند صد هکتار بابونه، به همت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل برگزار می‌شود. در این جشنواره هنرمندان چیره‌دست و صنعتگران این منطقه، با تولید گلیم ،مسند، جاجیم و ورنی میراثی گران‌بها را در معرض نمایش عموم قرار می‌دهند.

مرال های جنگل فندقلو
طبیعت جنگل فندقلو

در جنگل فندقلو ۱۹ گونه جنگلی شناسایی شده‌اند که در این میان، گونه‌های نادری نظیر فندق، ممرز، راش، بلوط، بلند مازو و بیدمشک وجود دارند، که به ارزش منطقه می‌افزایند. اما نام فندقلو از این جهت بر این جنگل نهاده شده که در آن درخت فندق بیش از سایر گونه‌ها روییده است. در منطقه فندقلو حیواناتی نظیر روباه، گرگ، خرس قهوه‌ای، سمور و پرندگانی چون قرقاول، کبک، عقاب طلایی، چکاوک و کلاغ ابلق یافت می‌شوند.

در دشت‌های جنگل فندقلو یکی از زیباترین و نادرترین گل‌های دنیا به نام سوسن چلچراغ می‌روید و قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه صنعت گردشگری دارد. بابونه نیز یکی از گیاهانی است یک ساله ، معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی‌متر که به‌صورت خودرو در مزارع، دشت‌ها، باغ‌ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می‌روید.

پراید در جاده جنگل فندقلو
آب و هوای جنگل فندقلو

جنگل فندقلو نقطه تقابل هوای خشک و سرد ناحیه اردبیل با هوای گرم و مرطوب گیلان است؛ ازاین‌رو، بیشتر روزهای سال هوای جنگل مه‌آلود است و حتی در گرم‌ترین روزهای تابستان می‌توان شاهد جریان ابرها در ارتفاع پایین بود. درمجموع، این منطقه به‌دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات، دارای آب و هوایی متبوع و خنک است.
اقامت در جنگل فندقلو

در جنگل فندقلو مجموعه اقامتی کوچکی برای گردشگران تدارک دیده شده است که امکان اقامت شبانه‌روزی هم در آن مهیا است. البته گردشگران در صورت تمایل می‌توانند در دل طبیعت زیبای فندقلو چادر بزنند.

اقامتگاه جنگل فندقو در جوار گل های بابونه
تفریحات جنگل فندقلو

از جمله تفریحات جنگل فندقلو می‌توان به پیست اسکی روی چمن اشاره کرد. ارتفاع این پیست زیبا به ۱۷۰۰ متر از سطح دریا می‌رسد و از نظر استاندارد مورد تایید است.

تله‌کابین حیران فندقلو یکی از مهیج‌ترین تفریحات این منطقه محسوب می‌شود. خط تله کابینی که یکی از استاندارترین خطوط تله‌کابین کشور نیز به حساب می آید و می‌تواند در مسیری به طول ۱۷۵۲ متر، ۱۳۵۰ نفر را در یک ساعت جابه‌جا کند.

تله‌کابین حیران ۳۰ کابین ۶ نفره معمولی دارد. همچنین سه کابین ویژه VIP نیز با امکاناتی از قبیل صندلی های مبله چرمی، سیستم پخش موسیقی، یخچال با وسایل پذیرایی و شیشه‌های دودی از مسافران پذیرایی می‌کند. سورتمه، پیست کارتینگ و زیپ ‌لاین حیران نیز از دیگر امکانات تفریحی در نزدیکی جنگل فندقلو هستند.دریاچه سوها نیز یکی دیگر از نزدیک‌ترین جاهای دیدنی اطراف جنگل فندقلو محسوب می‌شود.



بهترین زمان سفر به جنگل فندقلو

جنگل فندقلو به‌علت قرار گرفتن در ارتفاعات، دارای تابستانی بسیار خنک و مطبوع و زمستانی سرد و مرطوب است. این جنگل جزو مناطق سردسیر استان اردبیل محسوب می‌شود. بنابراین اگر از گرمای هوای تابستانی به تنگ آمده‌اید، بار سفر را به سوی این جنگل زیبا ببندید. علاوه بر این  این منطقه دو بهار دارد، یکى از ابتداى فروردین تا پایان خرداد و دیگرى از مهر تا آبان. جنگل فندق در این فصول استعداد پرورش صد نوع گل از جمله بوماداران و بابونه را دارد. برچسب ها: جنگل ، فندقلو ، اردبیل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: جنگل فندقلو اردبیل گل های بابونه محسوب می شود جاهای دیدنی جنگل فندقلو تله کابین جنگل فندق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۷۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت یکپارچه‌سازی مدیریت سد و کانال در اردبیل

ایسنا/اردبیل نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: هر سال در چنین فصلی که موسم بسیار خاص و محصول در آستانه رسیدن است مشکل آب اینجاد می‌شود و علت آن این است که وزارت نیرو مدیریت سد و مدیریت کانال را از هم جدا کرده است.

آیت الله سید حسن عاملی، ۱۴ اردیبهشت در خطبه‌های این هفته نماز جمعه که در محل مصلای اردبیل برگزار شد با تبیین آثار عدم مدیریت یکپارچه سد و کانال اظهار کرد: با دوگانه شدن مدیریت آب نه به موقع و نه به اندازه رها می‌شود و گاهی آمار اطلاعات سدهای مخزنی هم به درستی اعلام نمی‌شود در نتیجه استان اردبیل در برنامه‌ریزی کاملاً با بن‌بست مواجه می‌شود که چقدر اجازه کشت بدهد.

خطیب جمعه اردبیل اضافه کرد: امسال علی رغم ذخیره سازی مناسب آب در سدهای مخزنی ارس و خدا آفرین، رهاسازی متناسب با نیاز آبی شبکه ۸۵ هزار هکتاری مغان صورت نمی‌گیرد و فرصت حساس کشت و زرع از دست می‌رود این مشکل باید برای همیشه حل شود. اینجانب موضوع را با آقای رئیس جمهور مکاتبه خواهم کرد و از نمایندگان مجلس هم می‌خواهم با تمام توان به این موضوع ورود کنند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: در خود استان هم باید اقداماتی صورت گیرد طول کانال اصلی مغان ۱۸۰ کیلومتر است ولی فقط ۶۰ کیلومتر بتنی شده و ۱۲۰ کیلومتر خاکی است در نتیجه هم هدر رفت آب درست می‌شود و هم اراضی زهدار می‌شود که اصلاح آن هزینه سنگینی دارد. چنانچه دولت برای کشاورزی و برای استفاده بهینه از آب حساس است دستور دهد امسال حداقل ۵۰ کیلومتر این کانال بتنی شود.

آیت الله عاملی بیان کرد: بیشترین کمبود آب در منطقه بیله سوار و جعفرآباد درست می‌شود چون در انتهای خط قرار گرفته‌اند و کانال‌ قدیمی است، در حالی که از بالا دست زمین های جدیدی زیر کشت و آبیاری رفته است یعنی تاوان آن را باید آخر خطی‌ها بدهند! گاهی شخصاً در همان منطقه با اعتراض و عصبانیت  بسیار شدید کشاورزانی که حقابه تاریخی دارند مواجه شده ام در حالی که هیچ کس جوابگو نیست به همین جهت برای حل مشکل بیله سوار و جعفرآباد باید یک سد در منطقه بیله سوار با ظرفیت ۴۰ میلیون متر مکعب احداث شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصادف در جاده اردبیل _ سرچم / ۲ فوتی و ۸ مصدوم
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • اعمال محدودیت ترافیکی در جاده های گیلان
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • ۱۰ مصدو بر اثر برخورد ۲ سواری در جاده جنگل گلستان
  • دو حادثه رانندگی با ۱۵ مصدوم در اردبیل
  • ضرورت یکپارچه‌سازی مدیریت سد و کانال در اردبیل
  • بحران آب در مغان جدی است